לא משנה אם אתם עוסקים מורשים או עוסקים פטורים, בכל שנה צריך להגיש דוח שנתי לרשויות המס ועוסק מורשה צריך גם להגיש דו"חות למע"מ. מדובר על בירוקרטיה מסורבלת בליווי מסמכים, טפסים, חשבוניות וכיוצא בזה. איך כותבים דו"ח שנתי לרשויות המס – על כך במאמר הבא.

 

מה זה דו"ח שנתי ומי חייב להגיש אותו?

דו"ח שנתי הוא אינפורמציה מרוכזת על כל ההכנסות של עצמאי מכל מקור בין אם בארץ ובין אם בחו"ל. מההכנסות רשות המס מקזזת הוצאות מוכרות במס ומזכה בהחזרי מס בהתאם לדו"ח. שכירים לא צריכים להגיש דו"ח שנתי מכיוון שהמעביד מרכז הכל בטופס 106 בכל סוף שנת מס.

את הדו"ח השנתי צריכים להגיש עצמאים פטורים ממע"מ ועוסקים מורשים. כלומר, אנשים פרטיים העובדים כעצמאים, בעלי שליטה בחברות, בעלי הכנסות מהשקעות על נכסים, שכר דירה, סחר במטבעות ווירטואליים, שכירים עם משכורות גבוהות, בעלי נכסים או הכנסות בחו"ל, המרוויחים בשוק ההון משלמים מס על ניירות ערך וריבית, אנשים עם יתרות בבנק מחוץ למדינה ופנסיונרים שפורסים את מענק הפרישה ואינם פטורים.

 

איך כותבים דו"ח שנתי?

דוח שנתי לעוסק מורשה צריך להיכתב באמצעות רואה חשבון מקצועי שימלא את הדו"ח במדויק, מבלי להחסיר פרטים ויצליח לקבל החזרי מס והקלות. רואה החשבון מכיר את החוקים והתקנות של מס הכנסה המשתנים מדי שנה ולכן הוא בקיא בתחום ויכול לבצע את המטלה בקלות ובמקצועיות. יתרה מכך, עוסק מורשה לא מסיים את חובותיו בהגשת הדו"ח השנתי, אלא גם בהגשת דו"ח למע"מ.

בנוסף, פתיחת תיק עוסק מורשה מחייבת סיוע של רואה חשבון מאחר וזוהי פעולה מורכבת ובירוקרטית. בדו"חות יכנסו גם הדיווחים לביטוח הלאומי, דיווח על משכורות לעובדים, על קצבאות, דמי אבטלה, דמי לידה, רווחים מנכסים ומשוק ההון ועוד.

 

מתי מגישים את הדו"ח?

היתרון ברואה חשבון צמוד הוא לא רק המילוי המורכב של הדו"ח, אלא גם הידע של מועד הגשת הדו"ח. אומנם מגישים את הדו"ח באופן מקוון באתר של רשות המיסים אך מדובר על איסוף החומר, ארגון וכתיבה מסוף שנת המס ועד המועד האחרון להגשת הדו"ח בסוף יוני של שנת המס הבאה.

לעיתים גם חסרים מסמכים או ישנן סיבות אישיות וכד' ולכן ניתן אף להגיש את הדו"ח לאחר המועד הנדרש. את כל הפרוצדורה הזו יודע רואה החשבון שגם מקבל ממס הכנסה הארכה להגשת הדו"ח, מה שלא יקבל אדם פרטי המגיש את הדו"ח לבד, גם אם עמד בתשלומי המס הקודמים.

 

כיצד יודעים שהדו"ח התקבל?

לסיכום, לפני ששולחים את הדו"ח השנתי באופן מקוון צריך להדפיס אותו בשני העתקים ולחתום עליו ידנית או באמצעות חיתום דיגיטלי. רק לאחר החתימה הוא מוגש למס הכנסה ובמשרד מחתימים את המילה נתקבל ושולחים העתק לעוסק המורשה החייב במס.

דוח שנתי

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *